Excursies in Wormer en Jisperveld

 

Wat kan ik u bieden?

Om de veertien dagen geef ik elke zaterdagochtend vanaf 08.00 tot circa 12.30-13.00 uur vogelexcursies. Samen met mijn gasten zoek ik dan de mooiste plekken van de Zaanstreek en Waterland af naar vogels. Uw wensen staan daarbij uiteraard zoveel mogelijk centraal.

Als u dus graag een speciale vogelsoort wilt spotten, bijvoorbeeld een slechtvalk, steenuil of oeverzwaluw en ik denk dat dit mogelijk is, dan gaan we zeker proberen om deze soort te vinden.

De garantie om een bepaalde soort te zien, kan ik u uiteraard niet geven. Vogels gaan en staan waar ze zelf willen. Ook het heersende seizoen en het weer zijn bepalende factoren voor wat we zullen zien. Maar we zullen zeker leuke vogels tegenkomen tijdens de excursie.


Wieringen

Het is ook het mogelijk om een vogelexcursie te gaan doen op en rond Wieringen, maar dan dient u dat wel uiterlijk een week van te voren aan te geven.


Welke soorten vogels?

Afhankelijk van het seizoen en de omstandigheden, kunt u normaal gesproken de volgende soorten zien en/of horen: boom- en slechtvalk, goudplevier, kemphaan, steenuil, bruine kiekendief, blauwborst, snor, rietzanger, gele kwikstaart, lepelaar, grote zilverreiger, oeverzwaluw, grutto, wulp, tureluur, scholekster en veel soorten ganzen en eenden.


Nogmaals, ik kan u geen garantie geven dat u elke vogelsoort op uw lijst zult zien, maar we kunnen zeker een eind komen. Uiteraard hebt u tijdens de excursie de mogelijkheid om foto’s te maken.


Wat kost het?

Een persoon          € 25,00

Twee personen      € 20,00 p.p.

Drie personen        € 17,50 p.p.

Vier personen        € 15,00 p.p.


U kunt ook met een grotere groep met mij op vogelexcursie. Mogelijkheden en prijzen hiervoor zijn op aanvraag.


Wat krijgt u voor dit bedrag?

Koffie/thee/frisdrank en een luxe koek, vervoer tijdens de excursie en een lijst met vogelnamen die u als checklist kunt gebruiken voor wat u ziet. Als u zelf niet in het bezit bent van een verrekijker krijgt u een leenexemplaar. Een telescoop en vogelboeken zijn bij elke excursie aanwezig.


Wat moet u zelf meenemen?

Afhankelijk van de periode in het jaar en de weersvoorspellingen: de juiste kleding en (waterdichte) schoenen of laarzen. Sommige gebieden kunnen modderig of drassig zijn. We staan veel stil buiten, zodat regenkleding, een warme trui, handschoenen en een pet of muts vaak geen overbodige luxe zijn.

En verder als u heeft: een verrekijker, telescoop, fotoapparatuur en een mobiele telefoon zodat u bereikbaar bent.

Een lunchpakket kan ook handig zijn voor als u trek krijgt onderweg. We eindigen de ochtend namelijk tussen 12.30 en 13.00 uur.


Begin- en eindpunt excursies

Tenzij anders aangegeven, starten de excursies altijd vanaf het parkeerterrein van Fitness/Tenniscentrum De Neckslag aan de Neckerstraat 133, 1456 BC te Wijdewormer (100 meter van de gemeentegrens van Purmerend).


Als u met het openbaar vervoer komt, haal ik u op bij het station. U kunt dan kiezen uit het NS Station Purmerend-Weidevenne of het busstation op het Tramplein in Purmerend.


Vervoer tijdens excursie

Tijdens de excursie verplaatsen we ons per auto naar diverse kijklocaties. Maximaal vier personen kunnen met mij meerijden in de auto. Wanneer meer dan vier personen zich voor een datum hebben opgegeven, hebt u de keuze om zelf met uw eigen auto mee te rijden. Lukt dit niet dan zal ik een grotere auto moeten gaan regelen.


Vaarexcursie

Wat is mooier om het Wormer - en Jisperveld vanaf het water te bekijken. Voor groepen vanaf 15 per
sonen is het mogelijk om een vaarexcursie te houden met een platbodem. We hebben nu ook de beschikking over een luxe boot, genaamd  GooseCruise, welke geschikt is voor maximaal 6 personen. Deze boot ligt in Graft, waarmee we de Eilandspolder kunnen verkennen. Tarieven zijn op aanvraag.Hoe kunt u een excursie boeken?

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en dit via de e-mail aan mij te verzenden. Vergeet in ieder geval op het formulier niet het telefoonnummer te vermelden waarop u bereikbaar bent tussen 07.00 en 07.30  de dag van excursie.


Meer informatie?

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie over een excursie? Neem dan telefonisch contact met mij op via tel. (0299) 426074 of 06 12544362 of via email rongans@quicknet.nl.


Reacties en gastenboek

Ik zie u graag op een van mijn vogelexcursies!

Voor reacties over deze website of over een deelgenomen excursie verwijs ik u naar mijn gastenboek.   


Met vriendelijke groet,


Ron Gans